استهبان، قطب جهانی باغات میراثی و صادرکننده عمده انجیر ایران
استهبان، قطب جهانی باغات میراثی و صادرکننده عمده انجیر ایران
برداشت انجیر به عنوان محصول استراتژیک و کم‌آب‌بر استان فارس از نیمه نخست مردادماه آغاز شده و تا نیمه مهرماه ادامه دارد. استان فارس با تولید بیش از ۹۵ درصد انجیر دیم کشور، جایگاه اول را در سطح زیر کشت و صادرات این محصول داراست.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنام فارس، ابوالفضل زمانی‌فرد، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به آغاز موسم برداشت انجیر گفت: استان فارس با حدود ۴۰ هزار هکتار سطح زیر کشت و تولید سالانه بیش از ۳۵ هزار تن، قطب اصلی تولید انجیر دیم نه تنها در کشور بلکه در جهان است و بیشترین باغات انجیر دیم در شهرستان استهبان قرار دارد.

وی افزود: قریب به ۴۱ هزار هکتار از باغات انجیر دیم کشور در مجموع ۳۷ هزار تن محصول تولید می‌کند که سهم فارس با ۹۵ درصد رقم چشمگیری است.
به گفته زمانی‌فرد، بالغ بر ۹۰ درصد انجیر خشک تولیدی فارس شامل رقم سبز استهبان و رقم پیوست، به خارج از کشور صادر می‌شود.

زمانی فرد همچنین با اشاره به ثبت نظام انجیر استهبان به عنوان میراث جهانی کشاورزی در سازمان فائو، خاطرنشان کرد: شیوه‌های سنتی نگهداری و تولید در باغات انجیر میراثی دلیل انتخاب این منطقه برای ثبت جهانی بوده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس تاکید کرد: مجموعه اقدامات تحقیقاتی و احیا و اصلاح باغات انجیر استان، منجر به افزایش عملکرد و کیفیت محصول شده و با پایش مستمر می‌توان ضمن حفظ وضعیت موجود، توسعه این محصول استراتژیک را در باغستان‌های مناطق مستعد فارس ادامه داد.

پایان /

 

  • نویسنده : لیلا کریمی