به گزارش خبرنگار گروه گردشگری آنام فارس، محمد ثابت اقلیدی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری موفق آیین تحویل سال نو در حافظیه و تخت جمشید در نوروز گذشته، این رویداد را “مانور فرهنگی” خواند که برآیند اقتصادی خوبی نیز به همراه داشت و موجب افزایش ضریب اشغال مراکز اقامتی استان به بالای ۹۰ درصد شد.
وی همچنین به برگزاری کنسرت استاد علیرضا قربانی در مجموعه تخت جمشید، نمایش “لسان الغیب” در آرامگاه حافظیه، محفل قرآنی، سوگواره بینالمللی میراث در چهار شب آخر ماه صفر و سومین دوره جشنواره بینالمللی چندرسانهای اشاره کرد و هدف از برگزاری این رویدادها را معرفی ظرفیتهای مذهبی، تاریخی و فرهنگی شیراز و جذب گردشگران داخلی و خارجی به این شهر دانست.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس با تاکید بر اهمیت نقش رسانهها در توسعه گردشگری، از صداقت و دلسوزی خبرنگاران استان در انعکاس اخبار و نقدهای منصفانه قدردانی کرد و گفت: “به اعتقاد ما، هیچ چیز به اندازه گردشگری رویداد نمیتواند صنعت گردشگری را فعال و توسعه دهد.”
اقلیدی در بخش دیگری از سخنان خود، به نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران اشاره کرد و با انتقاد از قضاوتهای ناعادلانه برخی افراد ناآگاه در مورد عملکرد این اداره کل در این نمایشگاه، از خبرنگارانی که در این رویداد حضور داشتند خواست تا واقعیتها را برای مردم روشن کنند.
وی همچنین از کمبود منابع مالی برای مرمت و نگهداری آثار تاریخی استان گلایه کرد و خواستار همکاری و همراهی همه دستگاهها و نهادها برای حفظ و پاسداری از این میراث ارزشمند شد.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس با بیان اینکه شیراز به عنوان یکی از مقاصد گردشگری مهم کشور میزبان سفرهایی چند میلیونی خواهد بود، از استراتژیهای جدید این اداره کل برای جذب گردشگران صحبت کرد.
وی اعلام کرد: در ایام نوروز به منظور تسهیل رفتوآمد گردشگران بین تخت جمشید و حرم مطهر شاهچراغ، اتوبوسهایی راهاندازی خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس به اهمیت معرفی تاریخ و فرهنگ غنی شهر شیراز اشاره و تصریح کرد: “شاهچراغ مانند یک نگین درخشان در بافت تاریخی این شهر قرار دارد و باید در نوروز به نحو احسن از آن بهرهبرداری کنیم.”
وی همچنین برگزاری رویدادهای فرهنگی در مکانهای تاریخی و مذهبی را به عنوان فرصتی بزرگ برای جذب گردشگران برشمرد و افزود: “ما بیش از ۱۰۰ برنامه فرهنگی و هنری را در ایام نوروز در مکانهای تاریخی و مذهبی برگزار خواهیم کرد.”
اقلیدی به برگزاری موفق کنسرتها و آیینهای مذهبی در سالهای گذشته نیز اشاره کرد و از تمایل به ادامه این رویدادها در سال جاری خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس با تشریح چالشهای موجود در زمینه معرفی ظرفیتهای گردشگری، به مواردی چون کمبود منابع مالی و نیاز به حمایت بیشتر از سوی نهادهای ذیربط پرداخت و ابراز امیدواری کرد که با همدلی و همکاری، شیراز بتواند به بهترین شکل ممکن از میهمانان نوروزی خود پذیرایی کند.
براساس اعلام مدیرکل میراث فرهنگی فارس آرامگاه حافظیه در ایام تعطیلات نوروزی تا ساعت ۱۲ شب میزبان مسافران و گردشگران خواهد بود و مراسم احیای شب قدر نیز در این مکان برگزار می شود، همچنین آرامگاه سعدیه تا ۱۱ شب و ارگ کریمخان تا ۱۰ شب باز هستند که تلاش میشود این زمان افزایش یابد، همچنین مسافران میتوانند تا ساعت ۶ عصر از مجموعه تخت جمشید، موزه پارس و پاسارگاد بازدید کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس با اشاره به تفاوت بین انجمنهای مردمنهاد (سمنها) که از وزارت کشور مجوز میگیرند، اتحادیههایی که از وزارت کار مجوز میگیرند و تشکلهایی که از گردشگری مجوز میگیرند، اظهار داشت: “در تشکل حرفهای گردشگری، رسمیت با کسی است که از اداره کل گردشگری پروانه معتبر داشته باشد.”
وی با تاکید بر اینکه عضویت در تشکل حرفهای گردشگری یک الزام و شرط دارد، افزود: “تا زمانی فرد عضو است که پروانه از گردشگری داشته باشد و اگر پروانه تمدید نشود، عضویت در تشکل حرفهای سلب میشود.”
مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس با اشاره به چالشهای موجود در اساسنامه تشکلها، گفت: “زمانی که من مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری کشور بودم، یکی از چالشها همین اساسنامه تشکلها بود.”
وی همچنین با بیان اینکه انتخابات تشکلها توسط خود تشکلها برگزار میشود، تاکید کرد که اداره کل وظیفه نظارت را بر عهده دارد.
اقلیدی با انتقاد از کسانی که بدون داشتن سواد گردشگری در مورد این حوزه اظهار نظر میکنند، گفت: “اگر کسی میخواهد در مورد گردشگری حرف بزند، من دعوتش میکنم به مناظره تا وزنکشی کنم و ایران بشناسد سوادش چقدر است و سواد ما چقدر است.”
مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس با تاکید بر اینکه در مقابل فساد میایستد، اظهار کرد: “افتخار میکنم کسانی که بر علیه میراث استان دروغ پراکنی میکنند، شناسنامهشان مشخص است و من جلوی منافع نامشروعشان را گرفتهام.”
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه میراث فرهنگی استان فارس، گفت: “کارهایی که سالها روی زمین مانده بود، الان دارد انجام میشود.
وی به بازآفرینی میدان نقارخانه، مرمت کورنگون، مرمت سنگ نگارهها، کاوش باستانشناسی در کاخ والرین و ایجاد مسیرهای گردشگری در کاخ ساسان و فیروزآباد اشاره کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس در پایان تاکید کرد که به عنوان یک خدمتگزار صدیق مردم و مملکت، به احدی باج نمیدهد و با کسانی که فضای امید را مکدر میکنند، برخورد قانونی میکند.