تاریخ: شنبه، ۲۸ تیر ۱۴۰۴
دسته‌بندی: اجتماعی / سلامت و رفاه / یادداشت یاداشت / دکتر مرضیه اکبرزاده

هشدار متخصص تغذیه شیراز در فصل گرما: نوشیدن آب “جرعه‌جرعه” تنها راه نجات از کم‌آبی/ ممنوعیت مصرف نوشیدنی‌های صنعتی

1348/10/11 - 1:54 ب.ظ
کد خبر: 4186
بدو نظر
سایز متن / -

دکتر مرضیه اکبرزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با تأکید بر لزوم مصرف آب به‌صورت مداوم و جرعه‌جرعه در تابستان، هشدار داد: کم‌آبی موجب تخریب بافت‌های بدن می‌شود. وی رنگ تیره ادرار را نشانه کم‌آبی معرفی کرده و مصرف سالاد شیرازی، هندوانه و چای کمرنگ را جایگزین نوشیدنی‌های قندی صنعتی دانست.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنام فارس، درمان و آموزش پزشکی، دکتر «مرضیه اکبرزاده»، دکترای تخصصی تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به اهمیت توجه به تدابیر تغذیه ای در فصل گرما برای حفظ سلامت بدن و پیشگیری از گرمازدگی، هرگونه کم آبی را موجب آسیب به بافت ها و اندام های بدن عنوان کرد.
او با بیان اینکه آب، مناسب ترین نوشیدنی برای تامین میزان آب بدن، به ویژه در روزهای گرم سال است، اظهار کرد: در فصل گرما به دلیل افزایش تبخیر از سطح پوست و ریه ها، اهمیت توجه به حفظ آب موردنیاز بدن ضرورت دارد و بر همین اساس لازم است نسبت به جبران مایعات از دست رفته بدن اقدام کنیم.
نوشیدن آب به صورت جرعه جرعه و در طول روز را به یاد داشته باشیم
دکتر اکبرزاده در ادامه به انتخاب های متفاوت افراد برای رفع تشنگی در طول روز اشاره کرد و گفت: با توجه به ترکیبات آب و نقشی که در سلامت بدن ایفا می کند، به ویژه در فصل گرما، ترجیح بر استفاده از آب به شکل ساده است که توصیه می شود از ابتدای صبح، به صورت جرعه جرعه و متناوب، در ساعت های مختلف روز مصرف شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز حجم و رنگ ادرار را شاخصی برای آگاهی از وضعیت آب بدن عنوان کرد و افزود: کم حجم بودن و تیره بودن رنگ ادرار، می تواند نشانه ای از کم آب بودن بدن باشد.
توصیه دیگر دکتر اکبرزاده برای حفظ آب بدن در کنار نوشیدن آب، استفاده از چای کمرنگ، آبمیوه های طبیعی، نوشیدنی های بدون قند و کافئین و میوه هایی مانند طالبی و هندوانه بود که به میزان اعتدال، در این فصل توصیه می شود؛ اما به یاد داشته باشیم نوشیدنی های صنعتی مانند آبمیوه های صنعتی به دلیل بالا بودن میزان قند، گزینه مناسبی برای رفع تشنگی نیست.
سالاد شیرازی، ترکیبی مناسب در روزهای گرم سال
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه یکی از راهکارهای حفظ آب بدن در فصل گرما، استفاده از سبزی ها و میوه ها است، سالاد شیرازی را ترکیب مناسبی در این زمینه عنوان کرد.
او برای پیشگیری از کم آبی بدن، پرهیز از غذاهای پرچرب را به دلیل افزایش نیاز بدن به آب توصیه کرد.
پایان خبر