نمی توان عاشقیِ نظامی را نادیده گرفت

نشست تخصصی «جایگاه نظامی در حفظ و پاسداشت زبان فارسی» با مدیریت موسسه «نگاردستان شیراز» و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در سالن غزل تالار حافظ برگزار شد. این نشست با سخنرانی دکتر مجید اسکندی، مناجات خوانی و نی نوازی سیدمحمدعلی حسینی، نظامی خوانی فاطمه حسینی شفیق و نقالی سوگند و سوگل آزادی همراه بود.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی آنام فارس، سالن غزل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، میزبان نشست تخصصی «جایگاه نظامی در حفظ و پاسداشت زبان فارسی بود». این نشست که با اجرای غلامعلی صابری، چهره فرهنگی شهر راز برگزار شد، با نظامی خوانی سرکار خانم فاطمه حسینی شفیق آغاز و با مناجات خوانی و نی نوازی سیدمحمدعلی حسینی ادامه یافت.
فاطمه حسینی شفیق که در این نشست به نظامی خوانی پرداخت، با مطرح کردن موضوع عشق، گفت: نظامی در خسرو و شیرین به گونه ای عشق زمینی را تعالی و تحول می بخشد که به عشق آسمانی ختم می شود.
در ادامه، دکتر مجید اسکندری، درباره نظامی و جایگاه وی در ادبیات فارسی مطالبی را ارائه کرد و با بیان اینکه، اگر بخواهیم دو اثر را از میان آثار نظامی برگزینیم، بدون تردید یکی از آن دو «هفت پیکر» یا «هفت گنبد» است، گفت: نمی توان عاشقیِ نظامی را نادیده گرفت و این اثرگذاری قلم وی در زبان و ادبیات پارسی را آشکارا نشان میدهد.
وی افزود: نظامی به قدری بزرگ است و برگردن شاعران بعد از خود حق دارد که قابل وصف نیست و در پایان، سوگند و سوگل آزادی، بخشی از آثار حکیم نظامی و دیگر شاعاران پارسی گوی را در قالب هنر نقالی برای مخاطبان اجرا کردند.