تاریخ: چهارشنبه، ۲۵ تیر ۱۴۰۴
دسته‌بندی: شهری / ویژه نجات باغات شیراز با افسانه‌های زنده؛

نخستین جشنواره ملی قصه‌گویی برای ریه‌های شهر کلید خورد

1348/10/11 - 3:20 ب.ظ
کد خبر: 3166
بدو نظر
سایز متن / -

 آیین رونمایی از پوستر نخستین جشنواره ملی قصه‌گویی برای باغ‌های شیراز با حضور سید ابراهیم حسینی (رئیس شورای شهر)، هنرمندان و فعالان فرهنگی در اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس برگزار شد. این رویداد با هدف به‌ره‌گیری از قدرت معجزه‌آسای داستان و ایجاد حساسیت محیط‌زیستی در جامعه، به‌ویژه میان کودکان و نوجوانان، به عنوان راهکاری هنری برای حفاظت از باغات قصرالدشت و ریه‌های تنفسی شیراز طراحی شده است. مهلت ارسال آثار به سه بخش قصه‌گویی سنتی، ۹۰ ثانیه‌ای و پادکست تا ۲۵ شهریور ۱۴۰۴ تعیین گردید.

 

 

به گزارش خبرنگار گروه شهری آنام فارس، آیین افتتاحیه اولین جشنواره ملی قصه‌گویی برای باغ‌های شیراز، روز گذشته با حضور سید ابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز، جمعی از مدیران شهری، هنرمندان، فعالان فرهنگی و نمایندگان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مرکز اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس برگزار شد.

همچنین در این مراسم از پوستر رسمی جشنواره قصه گویی رونمایی شد که هدف از این رویداد، استفاده از تاثیرگذاری قصه و روایت هنری برای ترویج دغدغه‌های محیط‌زیستی در میان گروه‌های مختلف سنی، به‌ویژه کودکان و نوجوانان می باشد.

 

تاثیر نقش هنرمندان در افزایش آگاهی عمومی نسبت به ارزش و اهمیت باغات شیراز 

 

در این مراسم، سید ابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز ضمن قدردانی از برگزارکنندگان رویداد، بر نقش مهم هنرمندان در افزایش آگاهی عمومی نسبت به ارزش و اهمیت باغات شیراز تأکید کرد و گفت: شیراز شهری است که به‌واسطه فرهنگ غنی، مهربانی مردم، طبیعت‌دوستی و سادگی در زندگی، آوازه‌ای جهانی دارد.

وی در ادامه افزود: یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های این شهر، باغ‌های آن است که در سال‌های اخیر با چالش‌های بسیاری روبرو شده است.

حسینی گفت: در مسیر حفاظت از باغ‌های شیراز، هیچ ابزاری مؤثرتر از هنر ، به‌ویژه قصه‌گویی نیست. قصه‌ها توانایی ایجاد احساس مسئولیت و دغدغه‌مندی را در اقشار مختلف جامعه دارند.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با تأکید بر اثرگذاری عمیق هنر داستان‌گویی، خاطرنشان کرد: قدرت داستان می‌تواند معجزه کند، همان‌طور که در طول تاریخ، اندیشه‌ها و فرهنگ‌ها از طریق قصه‌ها منتقل شده‌اند، امروز نیز می‌توان از همین ابزار برای نجات باغ‌های شیراز بهره گرفت.

سید ابراهیم حسینی خطاب به هنرمندان با اشاره به ضرورت حفاظت از باغ‌های شیراز به عنوان سرمایه های سبز این شهر گفت: هنرمندان به عنوان بازوان فرهنگی و اجتماعی می توانند با استفاده از قدرت تخیل و روایت، جامعه را نسبت به اهمیت حفظ ریه های تنفسی شهرمان حساس تر نموده تا یک درخت کمتر قطع شود و صد متر باغ بیشتر حفظ گردد.

حسینی در پایان ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این مراسم، نسبت به نقش‌آفرینی هنرمندان و فعالان فرهنگی در این مسیر ابراز امیدواری کرد و افزود: شیراز، شهری منحصر به‌فرد است و مردم آن نیز ویژگی‌های فرهنگی خاصی دارند. چراکه اگر این مردم چیزی را باور کنند، آن را با جان و دل حفظ خواهند کرد. این جشنواره می‌تواند آغازی نو برای یک حرکت فرهنگی گسترده‌تر در راستای نجات باغات شیراز باشد.

در پایان این دبیرخانه اعلام نمود: علاقه‌مندان می‌توانند برای شرکت در این جشنواره آثار خود را در سه بخش قصه‌گویی سنتی و کلاسیک، قصه‌گویی ۹۰ ثانیه‌ای و پادکست، از ۲۰ خرداد تا ۲۵ شهریور ۱۴۰۴ از طریق سامانه PORTAL.SHIRAZ.IR ارسال نمایند.