فارس پیشتاز کشت نشایی محصولات سبزی و صیفی
فارس پیشتاز کشت نشایی محصولات سبزی و صیفی
استان فارس با تولید گوجه‌فرنگی، خربزه و هندوانه به ترتیب در رتبه‌های اول تا سوم کشور، پیشتاز توسعه کشت نشایی در محصولات سبزی و صیفی است؛ روشی که با کاهش مصرف آب و بذر، افزایش سرعت رشد گیاه و ارتقای کیفیت محصول، به تحقق تولید پایدار و حفظ امنیت غذایی کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنام فارس، مهدی صادقی مدیر امور زراعت این سازمان اظهار کرد: از جمله مهم‌ترین محصولات کشت نشایی در فارس می‌توان به “گوجه‌فرنگی، خربزه و هندوانه” اشاره کرد که این استان به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم کشور را در تولید آن‌ها دارا است.

وی با بیان این‌که هر ساله حدود ۷۶ هزار هکتار انواع محصولات سبزی و صیفی در فصول مختلف در استان فارس کشت می‌شود، افزود: از این سطح، سالانه بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات سبزی و صیفی تولید و روانه بازار می‌شود.

صادقی در تشریح این روش گفت: «کشت نشایی یا نشاءکاری، فرآیند پرورش گیاهان در محیطی کنترل شده مانند گلخانه و سپس انتقال آن‌ها به زمین اصلی برای ادامه رشد است».

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به مزایای این روش تصریح کرد: افزایش سرعت رشد گیاه ، کاهش مصرف آب و بذر، یکنواختی و کیفیت بالاتر محصول در مقایسه با کشت مستقیم بذر از جمله مهم‌ترین مزایای کشت نشایی است.

وی خاطرنشان کرد: توسعه این شیوه نوین، گامی مهم در حفظ امنیت غذایی، استفاده بهینه از منابع آبی و تحقق تولید پایدار در استان فارس محسوب می‌شود.

پایان خبر/

  • نویسنده : لیلا کریمی
  • منبع خبر : دریافتی