تاریخ: سه شنبه، ۲۴ تیر ۱۴۰۴
دسته‌بندی: پیشنهاد سردبیر / صنایع دستی / فرهنگی / ویژه

فارس، قطب صنایع دستی ایران؛ از حمایت هنرمندان تا توسعه صادرات

1348/10/11 - 6:24 ب.ظ
کد خبر: 1877
بدو نظر
سایز متن / -

معاون صنایع دستی استان فارس، در جمع خبرنگاران با ارائه گزارشی از عملکرد این معاونت در سال ۱۴۰۳ و برنامه‌های نوروز ۱۴۰۴، فارس را به عنوان قطب صنایع دستی ایران معرفی کرد.

 

 

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی آنام فارس، هاشم شایق دز نشست خبری خود در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان فارس دارای دو شهر جهانی صنایع دستی، چهار شهر و روستای ملی صنایع دستی، ۸۹ رشته صنایع دستی و ۳۳۵۰۰ هنرمند مجوزدار است.

وی با اشاره به تنوع صنایع دستی فارس، از خاتم، جوک، کاشی افرنگ، دستبافت‌های داری، منبت و انواع و اقسام هنرهایی که شاید به گوش نرسیده، به عنوان بخشی از این گنجینه یاد کرد.

معاون صنایع دستی فارس با اشاره به حمایت مالی از چهار خانه صنایع دستی، حضور فعال در نمایشگاه اکسپو، برگزاری بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی در شیراز و برپایی نمایشگاه‌های دائم و موقت در ۴۰۰ غرفه، از اعزام هنرمندان به نمایشگاه‌های داخلی و خارجی خبر داد.

وی همچنین به افتتاح خانه شهید جمهور در شیراز و کسب سه نشان بین‌المللی مهر اصالت (نشان یونسکو) برای سه اثر اشاره کرد.

شایق از ملی شدن چهار شهر و روستای دیگر در حوزه صنایع دستی خبر داد و افزود: فارس با ثبت ۸۵۷ اثر صنایع دستی در جشنواره بین‌المللی صنایع دستی سرو سیمین، مقام اول کشور را کسب کرد و موفق به دریافت یک سرب سیمین نیز شد.

وی با اشاره به آموزش صنایع دستی به ۶۳۰ نفر از هنرمندان و بیمه آنان، از راه اندازی دو پویش “هنر در سنگر” در پادگان‌ها و “هنرهای بزرگ دستان کوچک” در مراکز آموزشی و مدارس خبر داد. معاون صنایع دستی فارس همچنین از بهره‌برداری از خانه منبت شیراز و برگزاری ورکشاپ‌های متعدد در مراکز فرهنگی تاریخی خبر داد.

شایق با بیان اینکه آموزش صنایع دستی در سال ۱۴۰۳ آمار بسیار خوبی داشت و فارس جزو رتبه‌های اول کشور بود، افزود: ۱۳۲۰ نفر آموزش عمومی صنایع دستی را به صورت رایگان در مرکز آموزش و پژوهش گذراندند.

وی همچنین از آموزش صنایع دستی به ۱۳۵۰ نفر از زندانیان و ۱۶۰ نفر از زنان سرپرست خانوار خبر داد.

معاون صنایع دستی فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تولید هشت مستند ۱۰ دقیقه‌ای از اساتید و هنرمندان جوان و جدید صنایع دستی و ساخت ۱۲ فیلم مستند ۲۵ دقیقه‌ای از هنرمندان پیشکسوت، از برنامه‌های نوروز ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: ۳۰ غرفه در ارگ کریم خان، ۴۰ غرفه در حافظیه، ۱۰ غرفه در سعدیه و ۵۰ غرفه در تخت جمشید برای عرضه محصولات صنایع دستی هنرمندان در نظر گرفته شده است.

شایق با تاکید بر اینکه تنها هنرمندانی که دارای کارت صنعتگری و نمونه آثار بوده و فاقد بازار دائمی هستند، اجازه حضور در غرفه‌های نوروزی را دارند، افزود: در محور حافظیه ۱۵ هنر در حال فراموشی مانند حجاری سنتی، نمد مالی، شیشه‌گری سنتی و فوتی و پارچه بافی به نمایش گذاشته می‌شود.

وی همچنین از ایجاد خانه خلاق در غرفه‌های صنایع دستی برای ارزیابی و کمک به برنامه‌ریزی سال آینده و اجرای برنامه کارگاه گردی با همکاری معاونت گردشگری و راهنمایان گردشگری در نوروز ۱۴۰۴ خبر داد.

معاون صنایع دستی فارس در پایان با اشاره به اینکه صادرات صنایع دستی استان تا کنون به یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار رسیده است، ابراز امیدواری کرد که این رقم تا پایان سال به یک و نیم میلیون دلار برسد.